Thai Mix Masajı Nedir?

 

Ardışık hareketlerden oluşan thai masajı, en esnet ve vücut fonksiyonlarını aktifleştiren masajlardan birisidir. Amacı, bedeni saran tüm elektromanyetik alanları basınç ve manipülasyon ile tedavi ederek iyileştirmektir.

Tayland masajı olarak da bilinen thai masajı, tembel yogası olarak da bilinmektedir. Çin geleneksel hint yogasına benzetilen thai masajı, hem beden hem de ruhu dinlendiren, tedavi eden ve onaran yöntemler içermektedir.

Vücudun gerilimi ve baskının şiddeti ile sağladığı rahatlama, kol, bacak, boyun, sırt ve tüm vücudun dinamizm kazanmasını sağlamaktadır.

Thai Masajı Nasıl Yapılır? Teknikleri Nelerdir?

Elbiseler yada ince keten bir giysi giyinerek uygulanabilen thai masajı, yarı sert bir zemin üzerinde terapistin direktifleri ile gerçekleşmektedir. Uygun pozisyonları alan kişi, vücudun gerilmesini ve buna bağlı baskının terapist ile verilmesi ile gerçekleşir. Baskının temel amacı, belirlenen enerji noktalarına temas etmek, kasları gevşetmek ve rahatlama sağlamaktır.

Oldukça geniş hareket ve pozisyon çeşitliliği olan thai masajı, sırt üstü yatarak kol ve bacakların gerilmesini, yüz üstü yatarak sa kolların arkadan çekilmesi ve gerilmesini sağlayarak uygulanır. Esneme hareketleri ile vücudun tüm bölümlerine baskı uygulanır.

Dirsek, bacaklar, dizler ve oturma pozisyonunda tüm uzuvlar kullanılır. Terapist hareket döngüsüne göre esnetme ve germe işlemlerini uygular. Bölgenin durumuna göre şiddeti ve baskısı ayarlanabilir.

Thai masajı vücut için çok faydalıdır. Tutulmalara, spazm ve kramplara karşı vücudu korur. Eklemleri açar, kasları gevşetir ve tüm dokulara nüfuz eder. Kişi kendini hafiflemiş ve enerjik hisseder. Kortizol hormonu salgılamaya yardımcı olur ve stresi azaltır. Zihinsel ve psikolojik olarak daha dinç ve motive hissetmenizi sağlar.